Akcija „Poštujte naše znakove“ u Karlovcu, Dugoj Resi, Ogulinu i Slunju

Slika PU_KA/PU_info/2015/Postujte_nase_znakove_2015/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

Jučer su u Karlovcu, Dugoj Resi i Ogulinu održane aktivnosti u sklopu akcije Poštujte naše znakove. 

Tako su u Radićevoj ulici u Karlovcu, policijski službenici PPRP Karlovac, uz suradnju s gradskom upravom Grada Karlovca, HAK-om i Crvenim križem, organizirali i proveli tradicionalnu manifestaciju povodom početka školske godine 2015/16, a sve u sklopu akcije Poštujte naše znakove. Cilj akcije je podizanje sigurnosti u prometu za djecu, posebno prvašiće, koji su na mjesto održavanja pristigli iz pet osnovnih škola sa područja grada u pratnji svojih učiteljica i policijskih službenika. Opremljeni reflektirajućim prslucima, koje su im posebno za tu priliku osigurali policijski službenici, imali su prilike proći kroz zanimljivu edukaciju o prometnim pravilima i znakovima, upoznati se sa policijskom operativnom tehnikom te aktivnostima HAK-a i Crvenog križa. Posebno je interesantna bila jedna skupina djece iz dječjeg vrtića PARK koji su na manifestaciju pristigli svojim biciklićima i koji su u pratnji dobro poznate karlovačke policijske biciklističke ophodnje odradili promotivnu vožnju. Na kraju su se svi počastili i osvježili bombonima i sokovima, te se radosni i zadovoljni vratili u školske klupe bogatiji novim znanjima o prometnim pravilima i kulturi što će im u narednom razdoblju svakako trebati. 

Ujedno za učenike osnovnih škola i djecu starijeg vrtićkog uzrasta s područja Duga Rese i Ogulina u Kino sali Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi, te u Sportskoj dvorani u Ogulinu jučer su održani prigodni programi na temu sigurnosti u prometu, odnosno predstava kazališta Jozo Bozo. 

Također, u suradnji s Gradskim društvom crvenog križa u Ogulinu i Slunju ovaj tjedan održana su edukativna predavanje na temu sigurnog ponašanja u prometu, nakon čega su odrađene kratke radionice a djeci uručeni prigodni pokloni.

Ponovno želimo podsjetiti i pozvati sve vozače da prilikom upravljanja vozilom obrate dodatnu pozornost na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce. Pozivamo sve vozače da poštuju prometne propise i znakove, prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne voze ako su konzumirali alkohol. Posebnu pozornost treba obratiti prilikom približavanja pješačkom prijelazu, ali i prilikom nailaska na djecu koja se kreću cestom ili uz cestu. 
 



Stranica