U Đurin Potoku, općina Cetingrad pronađen nasad indijske konoplje

Slika PU_KA/PU_info/2011/Marihuana_Pasin_Potok/Marihuana.jpg

Foto: PU karlovačka

Obavještavamo vas da su policijski službenici Policijske uprave karlovačke tijekom svog redovnog rada u mjestu Đurin Potok, općina Cetingrad na teško pristupačnom šumskom i minski sumnjivom području pronašli nasad indijske konoplje.
Nakon što su djelatnici HCR-a pregledali putove koji vode do nasada kao i područje samog nasada, jučer tijekom dana temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu, u sklopu očevida policijski službenici izuzeli su 129 stabljika biljaka droge cannabis marihuane visine od 150 do 260 cm, a čime je narko tržištu pričinjena šteta od 120 tisuća do 180 tisuća kuna s obzirom da se je od izuzetog nasada moglo pripremiti i distribuirati na tržište od 8 do 12 kg droge cannabis marihuane.
Zbog osnovane sumnje da je nepoznati počinitelj počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. Kaznenog zakona, Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu bit će proslijeđena kaznena prijava. U cilju utvrđivanja počinitelja ovog kaznenog djela slijedi kriminalističko istraživanje.



Stranica