Krivotvorene novčanice

Slika PU_KA/MUP_slike/ckv_vjestacenje_novca01.jpg

7. i 13 lipnja 2011. godine Policijska uprava karlovačka je evidentirala dva događaja, jedan na području grada Karlovca u Radićevoj ulici, a drugi na području Krnjaka, u mjestu Budačka Rijeka, u kojima su dvije nepoznate osobe, ženska i muška, starosti između 30 i 40 godina, prilikom plaćanja, kupljenu robu platile novčanicama u apoenu od tisuću kuna, a za koje se opravdano sumnja da su krivotvorene. Novčanice su od strane PU karlovačke proslijeđene na daljnje vještačenje u HNB. Oštećeni su mušku osobu opisali da je visoka oko 180 cm, mršavije građe, proćelav, tamnije kose i mršavog lica dok je ženska osoba opisana da je visoka 170 cm, kraće smeđe kose vezane u rep. Ovim putem upozoravano građane na pojavu krivotvorenih novčanica u apoenima od tisuću kuna kako ne bi postali žrtve ovakvih kaznenih djela, a ukoliko imate kakvih saznanja o ovim počiniteljima dojavite ih najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192.  

Foto: ilustracija

7. i 13 lipnja 2011. godine Policijska uprava karlovačka je evidentirala dva događaja, jedan na području grada Karlovca u Radićevoj ulici, a drugi na području Krnjaka, u mjestu Budačka Rijeka, u kojima su dvije nepoznate osobe, ženska i muška, starosti između 30 i 40 godina, prilikom plaćanja, kupljenu robu platile novčanicama u apoenu od tisuću kuna, a za koje se opravdano sumnja da su krivotvorene. Novčanice su od strane PU karlovačke proslijeđene na daljnje vještačenje u HNB.
Oštećeni su mušku osobu opisali da je visoka oko 180 cm, mršavije građe, proćelav, tamnije kose i mršavog lica dok je ženska osoba opisana da je visoka 170 cm, kraće smeđe kose vezane u rep.
Ovim putem upozoravano građane na pojavu krivotvorenih novčanica u apoenima od tisuću kuna kako ne bi postali žrtve ovakvih kaznenih djela, a ukoliko imate kakvih saznanja o ovim počiniteljima dojavite ih najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192.
 



Stranica