Prijetnja i Uništenje i oštećenje tuđe stvari

Slika PU_KA/MUP_slike/auto_policija04.jpg

Jučer, 19. svibnja oko 14.30 sati 18-godišnjak iz Krnjaka s osobnim automobilom marke VW Jetta, sisačkih registracijskih oznaka, ušao je u zabranjenom smjeru u Šebetićevu ulicu u Karlovcu gdje se je zaustavio ispred ugostiteljskog objekta. Po zaustavljanju iz vozila izašli su vozač i suvozač, Karlovčanin starosti 26 godina, te su oboje uz viku i galamu dijelovima tijela udarali po svom vozilu. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je da je vozač vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilima B kategorije, da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,08 g/kg te da obojica ne posjeduju isprave temeljem kojih bi se mogao utvrditi njihov točan identitet. Zbog nepoštivanja upozorenja i naredbi policijskih službenika te pružanja aktivnog otpora, u Šebetićevoj ulici u Karlovcu, a potom i u prostorijama Policijske postaje Karlovac nad 18-godišnjim vozačem uporabljena su sredstva prisile, a kojom prilikom je 18-godišnjak oštetio službeno vozilo policije, pokušao oštetiti i inventar u policijskoj postaji te prijetio smrću policijskim službenicima. Zbog počinjenih kaznenih djela prijetnji iz čl. 129. st. 3. KZ-a i uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 222. KZ-a protiv 18-godišnjaka će Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti proslijeđena kaznena prijava dok će optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Karlovcu biti proslijeđen protiv obojice zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o osobnoj iskaznici, a protiv 18-godišnjaka i zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: ilustracija

Jučer, 19. svibnja oko 14.30 sati 18-godišnjak iz Krnjaka s osobnim automobilom marke VW Jetta, sisačkih registracijskih oznaka, ušao je u zabranjenom smjeru u Šebetićevu ulicu u Karlovcu gdje se je zaustavio ispred ugostiteljskog objekta.
Po zaustavljanju iz vozila izašli su vozač i suvozač, Karlovčanin starosti 26 godina, te su oboje uz viku i galamu dijelovima tijela udarali po svom vozilu.
Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je da je vozač vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilima B kategorije, da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,08 g/kg te da obojica ne posjeduju isprave temeljem kojih bi se mogao utvrditi njihov točan identitet.
Zbog nepoštivanja upozorenja i naredbi policijskih službenika te pružanja aktivnog otpora, u Šebetićevoj ulici u Karlovcu, a potom i u prostorijama Policijske postaje Karlovac nad 18-godišnjim vozačem uporabljena su sredstva prisile, a kojom prilikom je 18-godišnjak oštetio službeno vozilo policije, pokušao oštetiti i inventar u policijskoj postaji te prijetio smrću policijskim službenicima.
Zbog počinjenih kaznenih djela prijetnji iz čl. 129. st. 3. KZ-a i uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 222. KZ-a protiv 18-godišnjaka će Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti proslijeđena kaznena prijava dok će optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Karlovcu biti proslijeđen protiv obojice zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o osobnoj iskaznici, a protiv 18-godišnjaka i zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica