PP Slunj provodi akciju "Manje oružja - manje tragedija"

Slika PU_KA/PU_info/2011/Akcija_Manje_oruzja_manje_tragedija_Slunj/oruzje01.jpg

Foto: MUP

Obavještavamo vas da će policijski službenici Policijske postaje Slunj u razdoblju od 23. do 27. svibnja u vremenu od 8 do 12 sati na području grada Slunja te općina Rakovica i Cetingrad provesti akciju Manje oružja - manje tragedija. Akcija će se provesti u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Republici Hrvatskoj te Hrvatskog centra za razminiranje.
Cilj ove akcije je povećanje opće sigurnosti na području grada Slunja i okolice sprječavajući na taj način tragedije i kažnjive radnje kojima je uzrok oružje i eksplozivna sredstva. 
Akcija će se provoditi na način da će područja grada Slunja te općina Cetingrad i Rakovica policijski službenici intenzivno obilaziti u cilju informiranja građana o ovoj akciji te senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dobrovoljnu predaju oružja bez sankcija. 
Napominjemo da građani ne donose osobno oružje u Policijsku postaju Slunj već neka o namjeri dragovoljne predaje obavijeste Policijsku postaju Slunj na broj telefona 047/777 100 ili na 192 kako bi policijski službenici to oružje preuzeli u njihovom domu i kako bi time izbjegli moguća ozljeđivanja. 
Svi građani koji se odluče priključiti ovoj akciji bit će nagrađeni prigodnim poklonom.



Stranica