Prijevara u gospodarstvu

Slika PU_KA/MUP_slike/auto_policija07.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Riječanin star 50 godina, kao direktor i odgovorna osoba poduzeća iz Rijeke, krajem mjeseca lipnja, 2009. godine sklopio kupoprodajni ugovor i aneks ugovora o kupoprodaji nekretnina poduzeća iz Tounja. S obzirom da Riječanin do trenutka uknjižbe prava vlasništva nije poduzeću iz Tounja ispunio preuzete obveze niti isplatio određeni iznos koji je prema aneksu ugovora bio dužan isplatiti i nije u Zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda u Ogulinu predočio aneks ugovora, na taj način je u zabludu doveo službenicu koja je izvršila uknjižbu prava vlasništva i donijela Rješenje kojim je poduzeće iz Rijeke postalo bezuvjetan vlasnik nekretnina. Nadalje je utvrđeno da je Riječanin star 50 godina na temelju lažnih činjenica ishodovao ZK izvadak kojeg je početkom mjeseca rujna upotrijebio za ostvarivanje kredita u iznosu od 4.500.000,00 eura u svojstvu sudužnika za korisnika kredita poduzeća iz Samobora. Protiv Riječanina starog 50 godina i pravne osobe poduzeća iz Rijeke, Općinskom državnom odvjetništvu u Ogulinu proslijeđeno je Posebno izvješće zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ovjerovljivanje neistinitog sadržaja iz čl. 315. st. 1. i 2. KZ-a i kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju iz čl. 293. st. 1. i 2. KZ-a, a materijalna šteta je 26.777.770,00 kuna.

Foto: ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Riječanin star 50 godina, kao direktor i odgovorna osoba poduzeća iz Rijeke, krajem mjeseca lipnja, 2009. godine sklopio kupoprodajni ugovor i aneks ugovora o kupoprodaji nekretnina poduzeća iz Tounja.
S obzirom da Riječanin do trenutka uknjižbe prava vlasništva nije poduzeću iz Tounja ispunio preuzete obveze niti isplatio određeni iznos koji je prema aneksu ugovora bio dužan isplatiti i nije u Zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda u Ogulinu predočio aneks ugovora, na taj način je u zabludu doveo službenicu koja je izvršila uknjižbu prava vlasništva i donijela Rješenje kojim je poduzeće iz Rijeke postalo bezuvjetan vlasnik nekretnina.
Nadalje je utvrđeno da je Riječanin star 50 godina na temelju lažnih činjenica ishodovao ZK izvadak kojeg je početkom mjeseca rujna upotrijebio za ostvarivanje kredita u iznosu od 4.500.000,00 eura u svojstvu sudužnika za korisnika kredita poduzeća iz Samobora.
Protiv Riječanina starog 50 godina i pravne osobe poduzeća iz Rijeke, Općinskom državnom odvjetništvu u Ogulinu proslijeđeno je Posebno izvješće zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ovjerovljivanje neistinitog sadržaja iz čl. 315. st. 1. i 2. KZ-a i kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju iz čl. 293. st. 1. i 2. KZ-a, a materijalna šteta je 26.777.770,00 kuna.



Stranica