Održana radionica "Posebnosti komunikacije u radu s osobama s invaliditetom"

Slika PU_KA/PU_info/2010/Radionica_o_invalidima/Predavanje.jpg

Foto: PU karlovačka

Danas, 8. prosinca u prostorijama PP Karlovac, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, predstavnici Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije održali su djelatnicima Policijske uprave karlovačke radionicu na temu Posebnosti komunikacije u radu s osobama s invaliditetom.
Cilj ove radionice je poboljšati međusobnu komunikaciju između djelatnika policijske uprave i osoba s invaliditetom i pritom tu komunikaciju podignuti na još bolju i kvalitetniju razinu. Uvažavajući posebnosti pojedine vrste invaliditeta i poštujući dostojanstvo osobe nužno je znati pravilno s invalidnim osobama i komunicirati.
Predstavnici Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije u svom izlaganju pružili su djelatnicima policijske uprave relevantne i potpune informacije o osobama s invaliditetom, pojedinim vrstama invaliditeta te pratećim stanjima koje uzrokuju invaliditet. Također, djelatnici su upoznati o pravilnim oblicima komunikacije sa slijepim i gluhim osobama, osobama s tjelesnim invaliditetom kao i osobama s intelektualnim teškoćama. Ovakav vid suradnje nastavit će se i u budućnosti, a slične radionice održat će se i u drugim policijskim postajama Policijske uprave karlovačke.



Stranica