Održano predavanje na temu "Ovisnosti i vandalizam"

Slika PU_KA/PU_info/2010/Ovisnost_i_vandalizam_mladih/Predavanje.jpg

Foto: PU karlovačka

Jučer, 6. prosinca na temu Ovisnosti i vandalizam u Karlovcu, u Centru za mlade Grabrik održano je predavanje na kojem su uz predstavnike Policijske uprave karlovačke aktivno sudjelovali i predstavnici UNDP-a Hrvatske, Grad Karlovac i Udruga Carpe Diem. Predavanje je održano kao završna aktivnost zajedničkog projekta UNDP-a Hrvatske i Grada Karlovca, a u cilju podizanja razine sigurnosti oko prostora dječjeg vrtića i osnovne škole u Grabriku kroz instaliranje javne rasvjete i ograđivanja tog prostora.
Tijekom izlaganja policijskog službenika za prevenciju Policijske uprave karlovačke nazočni su upoznati s vrstama ovisnosti pušenja i alkohola, kao i s razlozima zbog kojih mladi počinju konzumirati cigarete i alkohol s posebnim naglaskom na vandalizam. Prikazan je i prigodni film o posljedicama ovisnosti o alkoholu u vandalskom ponašanju maloljetnika. 
Uz predstavnike Policijske uprave načelnika Josipa Ćelića i zamjenika Ivice Porubića, predavanju su nazočili gradonačelnik Grada Karlovca Damir Jelić i njegova zamjenica Marina Kolaković, predstavnici UNDP-a Hrvatske te mnogi drugi. 



Stranica