Održana sjednica Vijeća za prevenciju općine Rakovica

Slika PU_KA/pu_info/2010/vijece_za_prevenciju_opcine_rakovica/Vijece.jpg

Foto: PP Slunj

Danas je u prostorijama Općine Rakovica održana konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju općine Rakovica na kojoj je od ukupno 13 članova prisustvovalo osam članova. Pod prvom točkom sjednice vijeća načelnik PP Slunj, Dražen Živčić održao je prezentaciju projekta Policije u zajednici, ulogu zajednice, a posebno subjekata civilne vlasti u pružanju podrške policiji u ostvarenju njene zadaće, a to je sigurnost i ukupna kvaliteta života. Posebno je naglašeno da kriminalitet i sigurnost ljudi i imovine nisu samo problem policije već problem društvene zajednice u cjelini, te da su ti problemi rješivi – svodljivi na prihvatljivi nivo samo angažiranjem svih potencijala društvene zajednice i transparentnim djelovanjem, poticanjem i ostvarivanjem partnerskih odnosa i povjerenja između policije i zajednice. Navedeno izlaganje izazvalo je odobravanje svih prisutnih članova, koji su pozitivnim komentarima doprinijeli kvalitetnoj i korisnoj raspravi. Kako bi se navedene riječi provele u dijela dogovoren je i okvirni plan zadaća u 2010. godini i to:

  • zajedničkim angažmanom Općine Rakovica i ravnatelja Osnovne škole Eugen Kvaternik u Rakovici do kraja ove školske godine iznaći model financiranja i postavljanja video nadzora u školske objekte i športsko igralište koje je u sklopu škole kako bi izbjegli nastavak oštećenja i devastiranja imovine
  • kroz projekat UNDP-a sačiniti Plan proširenja dječjeg igrališta u Rakovici i isto osposobiti
  • do kraja školske godine u osnovnoj školi Rakovica, višim razredima izvršiti prezentaciju na temu alkohol, vandalizam za što smatramo da je glavni uzročnik inkriminirajućeg ponašanja kod mladih
  • proširiti suradnju s komunalnim redarom Općine Rakovica, a posebice u pogledu neodržavanja okoliša pojedinih mještana (šišanje živica, napuštena vozila i sl.)
 
U dogovoru s predstavnikom Cesta Karlovac pojačati vertikalnu signalizaciju kao i pojačan nadzor nepropisno parkiranih vozila na pješačkim stazama.


Stranica