Prijavi se i pobijedi u "Prometnoj učilici"!

Slika PU_KA/pu_info/2010/prometna_ucilica/Naslovna.jpg

Foto: MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i tvrtkom Markot.tel i ove godine organizira natjecanje iz poznavanja prometnih propisa za sve učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Natjecanje se provodi uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNeta.

Cilj natjecanja je povećanjem razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno povećanjem prometne kulture, smanjiti stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama.

Natjecanje počinje u ponedjeljak 1. ožujka točno u 12 sati, a završava 30. travnja također u 12 sati. Provodi se uporabom Prometne učilice - web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa.

Prometna učilica prilagođena je uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje dvije tematske cjeline:  kretanje pješaka u prometu i vožnju bicikla. Dostupna je na internet adresi http://prometnaucilica.skole.hr.

Za pristup sadržaju potrebno je imati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu, koju učenici i učitelji mogu dobiti od administratora imenika u školi.

Natjecanje vrednuje rezultate ispita i sveukupnu aktivnost na "Prometnoj učilici" to jest: na natjecanju će se bodovati pregled poučnih sadržaja, uspješnost u rješavanju vježbi te rezultati na šest ispita iz prometnih propisa koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Više o natjecanju možete pročitati na Portalu za škole, na adresi http://www.skole.hr/prometnaucilica.

Nagrade

Za najuspješnije učenike Ministarstvo unutarnjih poslova osiguralo je vrijedne i poticajne nagrade i to:

Učenici od 1. do 4. razreda
Za osvojeno 1. mjesto                              prijenosno računalo i bicikl + kaciga
Za osvojeno 2. - 10. mjesto                      bicikl + kaciga

Učenici od 5. do 8. razreda
Za osvojeno 1. mjesto                              prijenosno računalo i bicikl + kaciga
Za osvojeno 2. – 10. mjesto                     bicikl + kaciga

Detaljnije o pravilima natjecanja pročitajte ovdje.

www.mup.gov.hr


Stranica