Godišnjica mješovitih ophodnji s policijom Bosne i Hercegovine

Slika PU_KA/slike/zgrade_policijskih_postaja/GP_Maljevac.jpg

Foto: PU karlovačka

Na jučerašnji dan točno pred godinu dana, Policijska uprava karlovačka, Postaja granične policije Maljevac, započela je s policijom Bosne i Hercegovine, Jedinicom granične policije Velika Kladuša provedbu Protokola o provedbi mješovitih ophodnji uz državnu granicu s Bosnom i Hercegovinom.

U prvih godinu dana provedbe Protokola provedeno je ukupno 66 mješovitih ophodnji od kojih su 33 ophodnje provedene na području Republike Hrvatske, a 33 na području Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici koji provode mješovite ophodnje ostvarili su značajan napredak u stjecanju povjerenja građana nastanjenih uz graničnu crtu kako na području Republike Hrvatske tako i na području Bosne i Hercegovine. U proteklih godinu dana poboljšala se međusobna razmjena informacija vezanih za sve vrste krijumčarenja, sprječavanja vršenja kaznenih djela i ilegalnih prelazaka državne granice.

Mješovite ophodnje su u svom dosadašnjem radu polučile i konkretne rezultate te su u pet slučajeva sudjelovale u zaticanju osam osoba koje su ilegalno prešle državnu granicu, kao i u jednom slučaju u otkrivanju krijumčarenja 500 šteka cigareta iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.



Stranica