Sastanak graničnih policija MUP-a RH i Ministarstva sigurnosti BiH

Slika PU_KA/pu_info/2009/sastanak_granicnih_policija/Sastanak.jpg

Foto: PU karlovačka

Tijekom današnjeg dana u prostorijama Policijske uprave karlovačke održan je redoviti radni sastanak graničnih policija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Sastanku su uz načelnika Policijske uprave karlovačke Josipa Ćelića i načelnika Odjela za granicu Policijske uprave karlovačke Zdenka Vaška nazočili predstavnici Ravnateljstva policije, načelnik Uprave za granicu  Nikola Milina, pomoćnik načelnika Uprave za granicu, Zlatko Miletić, načelnik Odjela za susjedne zemlje, Gilio Toić Sintić, načelnik Odjela za zaštitu državne granice Vjekoslav Majić i načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Marko Rašić.
 
Izaslanstvo granične policije Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine činili su ravnatelj granične policije Bosne i Hercegovine Vinko Dumančić, pomoćnik načelnika granične policije Bosne i Hercegovine Žarko Laketa i načelnik Terenskog ureda sjeverozapad Nijaz Softić.
 
Na sastanku je sagledano stanje sigurnosti uz zajedničku državnu granicu kojom prilikom je zaključeno da je stanje zadovoljavajuće. 
 
Predstavnici obiju graničnih policija ukazali su na važnost predstojećih blagdana u cilju održavanja protočnosti prometa na graničnim prijelazima i naravno sprječavanje svih oblika kriminaliteta i ilegalnih migracija uz samu državnu granicu. 
 
Pozitivno je ocijenjena implementacija Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o suradnji u nadzoru državne granice kao i provedbenih protokola.
 
Predstavnici hrvatske granične policije upoznali su predstavnike granične policije Bosne i Hercegovine o dosadašnjim postignućima u cilju dostizanja schengenskih standarda i pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, kao i o daljnjim obvezama.  
 
Zajednički je konstatirano da je postignut zavidan stupanj suradnje kojega će i dalje obje strane unapređivati.


Stranica