Održana tiskovna konferencija

Danas s početkom u 10 sati u prostorijama PU karlovačke održana je tiskovna konferencija na kojoj su bili nazočni: načelnik Odjela kriminalističke policije Vlatko Cegur i voditelj Odsjeka droga Darko Pavličić. Temeljem Naloga Županijskog suda u Karlovcu policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU karlovačke proveli su posebne izvide radi sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga.

Danas, s početkom u 10 sati u prostorijama PU karlovačke održana je tiskovna konferencija na kojoj su bili nazočni: načelnik Odjela kriminalističke policije Vlatko Cegur i voditelj Odsjeka droga Darko Pavličić.
 
Temeljem Naloga Županijskog suda u Karlovcu policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU karlovačke proveli su posebne izvide radi sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga.
 
Prilikom provođenja navedenih mjera utvrđeno je da je N. K., 40-godišnji državljanin RH iz Zagreba, u više navrata prodao drogu osobama s područja Karlovca i Zagreba. Radilo se o drogi tipa amfetamin i kokain.
 
29. lipnja prilikom uhićenja navedenog 40-godišnjaka u Zagrebu isti je pokušao pobjeći djelatnicima PU karlovačke koji su mu službenim vozilom s upaljenim svjetlosnim i zvučnim signalima davali zapovijed da se zaustavi, te je u toj namjeri svojim vozilom "Audi" prešao na suprotni kolnički trak i pritom udario u službeno vozilo PU karlovačke. Nakon navedene prometne nesreće isti je uhićen po djelatnicima PU karlovačke.
 
Temeljem Naloga istražnog centra Županijskog suda u Zagrebu izvršena je pretraga uhićene osoba, te je kod iste pronađeno 49,2 grama opojne droge kokain. Prilikom pretrage stana koji koristi uhićena osoba pronađeno je 44 grama amfetamina i 3,4 grama kokaina, dvije digitalne vage te 403,7 grama kreatina (koji se koristi za miješanje sa opojnom drogom).
 
Također je navedenom pretragom pronađeno 46 raznih kartica, 35 izrađenih bankovnih kartica za bezgotovinsko plaćanje, 397 komada bijelih plastičnih kartica te leminator za izradu plastičnih kartica.
 
Jučer je 40-godišnjak priveden u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu, zbog počinjenja kaznenih djela: ukupno pet kaznenih djela iz čl. 173 (zlouporaba opojnih droga) i po jedno kazneno djelo iz čl. 311. (krivotvorenje isprava), čl. 314. (izradba, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na uporabu sredstava za krivotvorenje isprava) i čl. 317.(sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti) Kaznenog zakona RH. Nakon saslušanja istome je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.
 
Osim ovih osam kaznenih djela, za koje je prijavljen 40-godišnjak iz Zagreba, ovom kriminalističkom obradom obrađena su još tri kaznena djela iz čl. 173. Kaznenog zakona (zlouporaba opojnih droga) za koje su u ranijem periodu protiv dvojice Karlovčana, koji su kupovali navedenu drogu, podnijete kaznene prijave,  Državnom odvjetništvu u Karlovcu.
 
Policijski službenici PU karlovačke u suradnji s djelatnicima PU zagrebačke nastavljaju kriminalističku obradu vezano za pronalazak navedenih kartica te štete nastale korištenjem istih.


Stranica