Prometna policija u akciji s Udrugom Roda

Slika PU_KA/pu_info/2009/akcija_s_udrugom_roda/Akcija_1.jpg

Foto: PU karlovačka
U vremenu od 18. do 24. svibnja, djelatnici Postaje prometne policije Karlovac i Udruga Roda, predsjednica udruge g. Andrea Grkovski - Zimet sa suradnicima, proveli su u zonama najvećih karlovačkih gradskih vrtića treću godinu za redom nadzor korištenja dječjih auto-sjedalica prilikom prometovanja vozila.
Nadzor je bio preventivnog karaktera, a predsjednica Udruge podijelila je prigodne promotivne i edukativne brošure i savjete vozačima, prekršiteljima su policijski službenici izdavali mjere pisanog ili usmenog upozorenja, a savjesnim vozačima uručeni su prigodni pokloni (privjesci, reflektirajući prsluci i dr.).
24. svibnja, članovi Udruge Roda u suradnji sa policijskim službenicima proveli su besplatan pregled i savjetovanje na temu dječjih auto-sjedalica, na parkirališnom prostoru ispred starog Hotela „Korana“u Karlovcu, a na koji se odazvalo ukupno 26 vozača.
Tijekom provođenja akcije obuhvaćeno je 90 vozila u kojima su se prevozila djeca. Uočeno je da se u 34 vozila (37,8 posto) djeca prevoze na ispravan način, dok je u 56 vozila (62,2 posto) to vršeno na neadekvatan način (djeca nevezana u sjedalici, prevoze se bez sjedalica i slično). 



Stranica