Policija uništila neeksplodirana MES-a na karlovačkim rijekama

U suradnji sa protueksplozijskim roniocima Antiterorističke jedinice Lučko ronioci Interventne jedinice policije i pirotehničari PU karlovačke, tijekom mjeseca svibnja izvršili su uništavanje neeksplodiranih minsko eksplozivnih sredstava na karlovačkim rijekama, Korani i Mrežnici. Minsko-eksplozivna sredstva pronađena su i locirana tijekom specijalističke obuke ronilačkog odjeljenja IJP, odnosno po dojavi građana, a radi se o: minsko-eksplozivnom sredstvu neutvrđenog porijekla u obliku topovskog zrna kalibra 40-50 mm, tromblonskoj kumulativnoj mini i dvije protuoklopne metalne mine (TMM – 1). Sva navedena minsko-eksplozivna sredstva uništena su na poziciji pronalaska na riječnom dnu zbog izuzetno lošeg stanja u kojem su pronađena, što je uzrokovano višegodišnjim boravkom na dnu rijeka.

U suradnji sa protueksplozijskim roniocima Antiterorističke jedinice Lučko ronioci Interventne jedinice policije i pirotehničari PU karlovačke, tijekom mjeseca svibnja izvršili su uništavanje neeksplodiranih minsko eksplozivnih sredstava na karlovačkim rijekama, Korani i Mrežnici.  

Minsko-eksplozivna sredstva pronađena su i locirana tijekom specijalističke obuke ronilačkog odjeljenja IJP, odnosno po dojavi građana, a radi se o: minsko-eksplozivnom sredstvu neutvrđenog porijekla u obliku topovskog zrna kalibra 40-50 mm, tromblonskoj kumulativnoj mini i dvije protuoklopne metalne mine (TMM – 1).

Sva navedena minsko-eksplozivna sredstva uništena su na poziciji pronalaska na riječnom dnu zbog izuzetno lošeg stanja u kojem su pronađena, što je uzrokovano višegodišnjim boravkom na dnu rijeka.



Stranica