Zlouporabili položaj i ovlasti

Slika PU_KA/MUP_slike/uhicenik05.jpg

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakinjom i 49-godišnjakom s područja Karlovačke županije zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti u jednoj gradskoj ustanovi, jednom mjesnom odboru i dobrovoljnom vatrogasnom društvu s područja Karlovačke županije. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 43-godišnjakinja i 49-godišnjak u razdoblju od 2008. do 2013. godine kao odgovorne osobe zlouporabili svoj položaj i ovlasti na način da su potuzakonito prebacivali novčana sredstva iz javne ustanove na svoje privatne račune i račune mjesnog odbora i dobrovoljnog vatrogasnog društva, te ih kasnije nezakonito koristili za svoje privatne potrebe, zbog čega ih se sumnjiči da su počinili kaznena djela: zlouporaba položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1. i 4. Kaznenog zakona, krivotvorenje službene isprave iz čl. 312. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, ovjeravanje neistinitog sadržaja iz čl. 315. st.1. Kaznenog zakona, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz čl. 248. Kaznenog zakona, a sve u vezi čl. 35. st. 3. Kaznenog zakona - Pojedinačni počinitelj kaznenog djela i sudionici i čl. 36. st. 2. Kaznenog zakona - Počiniteljstvo. Ovim kaznenim djelima osumnjičenici su si pribavili protupravnu imovinsku korist i oštetili spomenute ustanove za više od 1 500 000 kuna. Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela oboje osumnjičenika danas tijekom dana predani su pritvorskom nadzorniku, a potom su uz posebno izvješće dovedeni na Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Foto: PU karlovačka

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakinjom i 49-godišnjakom s područja Karlovačke županije zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti u jednoj gradskoj ustanovi, jednom mjesnom odboru i dobrovoljnom vatrogasnom društvu s područja Karlovačke županije. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 43-godišnjakinja i 49-godišnjak u razdoblju od 2008. do 2013. godine kao odgovorne osobe zlouporabili svoj položaj i ovlasti na način da su potuzakonito prebacivali novčana sredstva iz javne ustanove na svoje privatne račune i račune mjesnog odbora i dobrovoljnog vatrogasnog društva, te ih kasnije nezakonito koristili za svoje privatne potrebe, zbog čega ih se sumnjiči da su počinili kaznena djela: zlouporaba položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1. i 4. Kaznenog zakona, krivotvorenje službene isprave iz čl. 312. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, ovjeravanje neistinitog sadržaja iz čl. 315. st.1. Kaznenog zakona, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz čl. 248. Kaznenog zakona, a sve u vezi čl. 35. st. 3. Kaznenog zakona - Pojedinačni počinitelj kaznenog djela i sudionici i čl. 36. st. 2. Kaznenog zakona - Počiniteljstvo. Ovim kaznenim djelima osumnjičenici su si pribavili protupravnu imovinsku korist i oštetili spomenute ustanove za više od 1 500 000 kuna. 

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela oboje osumnjičenika danas tijekom dana predani su pritvorskom nadzorniku, a potom su uz posebno izvješće dovedeni na Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.



Stranica