Zlouporaba položaja i ovlasti i drugo u odgojno-obrazovnoj ustanovi u Karlovcu

Slika PU_KA/MUP_slike/auto_policija04.jpg

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu proveli su kriminalističko istraživanje nad odgovornom osobom i zaposlenicom u jednoj odgojno-obrazovnoj ustanovi na području Karlovca. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 49-godišnja hrvatska državljanka zlouporabila položaj svog radnog mjesta u odgojno-obrazovnoj ustanovi na način da je od srpnja 2009. do veljače 2012. godine od jedinice lokalne samouprave za potrebe prijevoza zaposlenika zatražila više novca od potrebnog, a razliku novca prisvojila sebi. Također, utvrđeno je i da je iz blagajne odgojno-obrazovne ustanove tijekom ožujka 2011. godine prisvojila više tisuća kuna, a počinjenje kaznenih djela pokušala je prikriti unošenjem lažnih podataka u potrebnu dokumentaciju. Na opisani način prisvojila si je protupravnu imovinsku korist veću od 100 tisuća kuna, te je protiv nje nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave proslijeđeno posebno izvješće. Također je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 43-godišnji hrvatski državljanin kao odgovorna osoba u spomenutoj odgojno-obrazovnoj ustanovi u razdoblju od travnja 2009. do veljače 2012. godine za vlastite potrebe koristio novac odgojno-obrazovne ustanove i to iznos veći od 100 tisuća kuna, a koji je naknadno vratio. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe protiv 43- godišnjeg hrvatskog državljanina je nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđeno posebno izvješće.  

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu proveli su kriminalističko istraživanje nad odgovornom osobom i zaposlenicom u jednoj odgojno-obrazovnoj ustanovi na području Karlovca.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 49-godišnja hrvatska državljanka zlouporabila položaj svog radnog mjesta u odgojno-obrazovnoj ustanovi na način da je od srpnja 2009. do veljače 2012. godine od jedinice lokalne samouprave za potrebe prijevoza zaposlenika zatražila više novca od potrebnog, a razliku novca prisvojila sebi. Također, utvrđeno je i da je iz blagajne odgojno-obrazovne ustanove tijekom ožujka 2011. godine prisvojila više tisuća kuna, a počinjenje kaznenih djela pokušala je prikriti unošenjem lažnih podataka u potrebnu dokumentaciju. Na opisani način prisvojila si je protupravnu imovinsku korist veću od 100 tisuća kuna, te je protiv nje nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave proslijeđeno posebno izvješće.
Također je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 43-godišnji hrvatski državljanin kao odgovorna osoba u spomenutoj odgojno-obrazovnoj ustanovi u razdoblju od travnja 2009. do veljače 2012. godine za vlastite potrebe koristio novac odgojno-obrazovne ustanove i to iznos veći od 100 tisuća kuna, a koji je naknadno vratio.
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe protiv 43-godišnjeg hrvatskog državljanina je nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđeno posebno izvješće.



Stranica