Zimski uvjeti na cestama - održan sastanak predstavnika policije, HAC-a, HC-a i ARZ-a

  • Slika /PU_KA/PU_info/2020/Zima_sastanak_2020/1.jpg
  • Slika
  • Slika

U Policijskoj upravi karlovačkoj održan je radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih autocesta, Autoceste Rijeka - Zagreb i Hrvatskih cesta

Foto: PU karlovačka

Povodom nadolazećih zimskih uvjeta na cestama, a u cilju pravodobnog poduzimanja svih mjera i aktivnosti, u utorak 24. studenog, u prostorijama Policijske uprave karlovačke održan je radni sastanak na kojem su uz predstavnike policije prisustvovali predstavnici Hrvatskih autocesta, Autoceste Rijeka - Zagreb i Hrvatskih cesta. 

Analizom dosadašnjih postupanja i na temelju višegodišnjeg iskustva, a u odnosu na uočene probleme koji se javljaju u provedbi zadaća u vrijeme nastupanja zimskih uvjeta, razgovaralo se o načinu njihovog rješavanja te poduzimanju dodatnih mjera koje bi u konačnosti rezultirale što sigurnijom prohodnošću svih važnijih pravaca koji prolaze našom županijom kao važnim prometnim čvorištem. Nadalje, cilj je da pravovremeno i brzo postupanje te poduzimanje mjera i radnji od strane nadležnih službi rezultira što manjim vremenskim zastojima u prometu koji se javljaju prilikom obilnih snježnih padalina, orkanskom burom koja paralizira susjedne županije u pravcu mora te vrlo opasnom poledicom na pojedinim dionicama autocesta i državnih cesta.

Uz sve planirane aktivnosti i koordinaciju između svih subjekata koji su odgovorni za stanje sigurnosti u cestovnom prometu u vrijeme nastupanja zimskih uvjeta, svakako najvažniji čimbenik je vozač kao sudionik cestovnog prometa. Zbog toga podsjećamo vozače na zakonsku obvezu korištenja zimske opreme na zimskim dionicama te u uvjetima nastupanja zimskih uvjeta na cesti, odnosno kada je kolnik prekriven snijegom ili je na kolniku poledica, a posebno sugeriramo da prate prometnu signalizaciju na prometnom pravcu kao i sve upute i naredbe koje izdaju policijski službenici na terenu.

Pisane vijesti | Promet i vozila