Zbog višestrukog ponavljanja teških prometnih prekršaja dva vozača dovedena na Prekršajni sud

Slika PU_KA/MUP_slike/auto_policija02.jpg

Foto: ilustracija

Na području Policijske uprave karlovačke u proteklom tjednu policija je tijekom redovnog nadzora sudionika u prometu, a koji je provođen s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama zatekla dva vozača koji su zbog višestrukog ponavljanja teških prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićeni i dovedeni na Prekršajni sud.

Naime, u prvom slučaju na području PPRP Karlovac jedan vozač zatečen je da upravlja motornim vozilom „B“ kategorije prije stjecanja prava na upravljanje te da upravlja vozilom kojem je prometna dozvola istekla.

U drugom slučaju na području PP Duga Resa zatečen je vozač koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

Oba vozača su uhićena i dovedena na Prekršajni sud u Karlovcu gdje je u prvom slučaju vozaču izrečena kazna zatvora u trajanju od 40 dana i novčana kazna u iznosu od 700 kuna. U drugom slučaju vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 3000 kuna i zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca na što se primjenjuje uvjetna osuda u roku trajanja od šest mjeseci.



Pisane vijesti