Zbog više prometnih prekršaja vozači dovedeni na Prekršajni sud

Slika PU_KA/MUP_slike/policajac_pise_kaznu.jpg

Policija je u proteklom tjednu na području Policijske uprave karlovačke provodila redovan nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Prilikom nadzora prometa na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave karlovačke u razdoblju od 2. do 8. travnja, na području Slunja i Karlovca zatečena su dva vozača koja su zbog višestrukog ponavljanja teških prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićena i dovedena na Prekršajni sud.  Na nadležnom Prekršajnom sudu u jednom slučaju vozaču je zbog prometnih prekršaja koji se odnose na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i bez osobnih dokumenata, izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana i novčana kazna u iznosu od 500 kuna, dok je drugom vozaču zbog upravljanja motociklom pod utjecajem alkohola u iznosu od 1,79 promila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „A“ kategorije u trajanju od 9 mjeseci i novčana kazna u iznosu od 7.500 kuna.  

Foto: ilustracija

Policija je u proteklom tjednu na području Policijske uprave karlovačke provodila redovan nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Prilikom nadzora prometa na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave karlovačke u razdoblju od 2. do 8. travnja, na području Slunja i Karlovca zatečena su dva vozača koja su zbog višestrukog ponavljanja teških prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićena i dovedena na Prekršajni sud. 
Na nadležnom Prekršajnom sudu u jednom slučaju vozaču je zbog prometnih prekršaja koji se odnose na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i bez osobnih dokumenata, izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana i novčana kazna u iznosu od 500 kuna, dok je drugom vozaču zbog upravljanja motociklom pod utjecajem alkohola u iznosu od 1,79 promila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „A“ kategorije u trajanju od 9 mjeseci i novčana kazna u iznosu od 7.500 kuna.
 



Stranica