Zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava muškarcu kaznena prijava

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Protiv osumnjičenog će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava

Foto: ilustracija

Policijski službenici su zbog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje oružja i streljiva proveli kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom. U okviru kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Duga Resa su jučer 9. svibnja temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu na širem dugoreškom području izvršili pretragu doma i drugih prostorija koje koristi 53-godišnjak. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto: jedna automatska puška sa tri prazna spremnika, dvije vojničke i jedna zračna puška, 1 kg TNT eksploziva, sporogoreći štapin, tri ručne bombe, 11 raznih protuavionskih metaka i 1069 komada raznog streljiva.

Zbog sumnje da je 53-godišnjak počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Podsjećamo na akciju Manje oružja, manje tragedija!

Akcija Manje oružja, manje tragedija građanima omogućava dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Također podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon