Zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava mladiću kaznena prijava

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/Nedozvoljeno_posjedovanje_oruzja_streljiva_MES_Generalski_Stol/2.jpg
  • Slika
  • Slika

Pronađene su i oduzete pušake, streljivo, detonatorske kapisle i detonatorski štapin

Foto: PU karlovačka

Operativnim radom policije došlo se do sumnje u nedozvoljeno posjedovanje oružja i streljiva stoga su policijski službenici Policijske postaje Duga Resa jučer 28. prosinca temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu na području općine Generalski Stol izvršili pretragu doma i drugih prostorija koje koristi 19-godišnjak. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto pet pušaka, 166 komada streljiva, dvije detonatorske kapisle i detonatorski štapin.
 
Nad 19-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje te će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti podnijeta kaznena prijava.
 
 

Podsjećamo na akciju Manje oružja, manje tragedija !

 
Akcija Manje oružja, manje tragedija građanima omogućava dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. 

Također podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon