Zaposlenici PU karlovačke proveli humanitarnu akciju za žrtve nasilja u obitelji

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Humanitarna_akcija_KORAK/2.jpg
  • Slika
  • Slika

Ova aktivnost je naš mali doprinos tome da pokušamo umanjiti poteškoće žrtvama nasilja u obitelji koje su se sklonile i nadolazeće blagdane im učiniti ljepšim

Foto: PU karlovačka

​Duži niz godina zaposlenici Policijske uprave karlovačke u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana kroz različite humanitarne akcije pokazuju humanost i veliko srce te svojim darovima razveseljavaju i velike i male.
 
Ovogodišnja humanitarna akcija provedena je sa ciljem prikupljanja novčanih priloga za kupnju potrebnih prehrambenih i higijenskih proizvoda za korisnike Tajnog skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji. Briga o ovim korisnicima je jedna od aktivnosti nevladine, neprofitne organizacije Ženske grupe Karlovac „KORAK“ koja djeluje sa svrhom zaštite i promocije ženskih prava i prava djece s naglaskom na žrtve obiteljskog nasilja.
 
Kroz svoj rad policija se često susreće sa žrtvama nasilja u obitelji i najčešće smo prvi kojima se žrtve obraćaju za pomoć te smo iz tih razloga svjesni svoje odgovornosti i uloge u sprečavanju daljnjeg nasilja i pomoći žrtvi. Upravo iz tih razloga posebno smo senzibilizirani za ovakvu problematiku i kršenje ljudskih prava koji ostavljaju posljedice ne samo na pojedinca, već i na cijelu obitelj te smo kroz ovu humanitarnu akciju željeli osigurati adekvatnu pomoć žrtvama nasilja, a ovoj organizaciji civilnog društva dati dodatnu podršku u osiguranju pomoći i zaštiti žrtava.
 
U humanitarnoj akciji dobrovoljnim prilozima zaposlenika Policijske uprave karlovačke prikupljeno je 5000 kuna, a simboličan donacijski ček i manji dio trenutno nužnih potrepština danas su u ime Policijske uprave karlovačke predsjednici Ženske grupe Karlovac „KORAK“ Mirjani Duduković uručili načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Car i načelnik Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić Dražen Lauš.
 
Za svoj rad u borbi protiv nasilja imate našu punu podršku te smo solidarizirani s vama toj borbi – poručio je danas načelnik Car prilikom primopredaje donacije.
 
Ova aktivnost je naš mali doprinos tome da pokušamo umanjiti poteškoće žrtvama nasilja u obitelji koje su se sklonile i nadolazeće blagdane im učiniti ljepšim.

Pisane vijesti