Za osnovnoškolce održan "Program prometne kulture za najmlađe"

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Jumicar_Vojnić_2022/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj aktivnosti je prvenstveno edukacija djece o pravilnom i kulturnom ponašanju u prometu, ali i podučavanje o tome kako prepoznati i reagirati na opasnosti u prometu  

Foto: PU karlovačka
 
Policijski službenici Policijske uprave karlovačke su u suradnji s tvrtkom Jumicar jučer, 14. rujna, u Vojniću proveli preventivnu aktivnost Program prometne kulture za najmlađe, po konceptu Jumicar Hrvatska. Radi se o edukativnom programu prometne kulture koji se provodi za učenike nižeg osnovnoškolskog uzrasta, koji kroz predavanja i edukativne radionice učenike upoznaje s raznim informacijama o sigurnosti u prometu. Edukacija se provodi kako bi se stekle vještine i znanja za sigurno sudjelovanje u prometu, ali i preuzimanje odgovornosti, te učenju odnosno uočavanju opasnosti i pravilnim reakcijama u kriznim situacijama.
 
U ovoj aktivnosti sudjelovali su policijski službenici Policijske uprave Karlovačke, Postaje prometne policije Karlovac te djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Vojnić i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vojnić.
 
S provođenjem ovog programa nastoji se kod najmlađih razviti svijest o opasnostima u cestovnom prometu te stvarati generacije opreznijih i sigurnijih sudionika u cestovnom prometu. U edukativnim radionicama prisustvovali su učenici drugih i trećih razreda Osnovne škole Vojnić i Osnovne škole Katarine Zrinski Krnjak.
 
Policija je izložila dio prometne opreme i dio opreme koja se koristi za javni red te službena vozila. Uz prikazanu službenu opremu s učenicima se razgovaralo na temu sigurnog kretanja, vožnje na biciklima i u motornim vozilima s naglaskom na obavezno korištenje sigurnosnog pojasa.  
 
Cilj aktivnosti je prvenstveno edukacija djece o pravilnom i kulturnom ponašanju u prometu, ali i podučavanje o tome kako prepoznati i reagirati na opasnosti u prometu.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila