Za ljubaznost u prometu nagrađeni vozači u Dugoj Resi, Slunju i Vojniću

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Za_ljubaznost_u_prometu_nagradeni_vozaci_u_Dugoj_Resi_Slunju_i_Vojniću/3.jpg
  • Slika
  • Slika

Aktivnost je provedena s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka

Foto: PU karlovačka

U listopadu 2022. prometna policija nastavila je s provođenjem preventivne akcije Dan ljubaznosti u prometu pa je tako ova preventivna aktivnost provedena i na području Duge Rese, Slunja i Vojnića.
 
Aktivnost je provedena s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i to u suradnji s gradovima Dugom Resom, Slunjem i Općinom Vojnić te Savjetom za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije. Metodom slučajnog izbora određeni su vozači koji su poštivali prednost prolaska pješaka.

Vozačima su uručena priznanja i nagrade, a u dodjeli su uz predstavnike policije i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije sudjelovali i gradonačelnik Grada Duge Rese Tomislav Boljar, gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić te predstavnik Općine Vojnić.
   
Kako bi kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postalo naša svakodnevica želimo ovakvim aktivnostima potaknuti sve sudionike u prometu budu tolerantni jedni prema drugima i da svojim primjerima poznavanja prometne kulture pridonose poboljšanju stanja sigurnosti u prometu.

Pisane vijesti | Promet i vozila