Vrtićka djeca posjetila Policijsku postaju Slunj

  • Slika /PU_KA/PU_info/2024/Slunj_posjet_vrticke_djece_30_04_24/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Ovo je samo jedna u nizu preventivnih aktivnosti Policijske postaje Slunj s ciljem podizanja sigurnosti najmlađih sudionika u prometu

Foto: PU karlovačka

Danas su mališani predškolske dobi iz Dječjeg vrtića Slunj posjetili policijske službenike Policijske postaje Slunj i uručili im crteže koje su za njih izradili.
 
Policijski službenici su djecu upoznali s policijskom opremom i vozilima koje koriste u radu (automobili, motocikli, stop palice i reflektirajući prsluci). Mališanima je bio najzanimljiviji službeni motocikl i bljeskalice na motoru.
 
S obzirom da mališani ove jeseni kreću u prve razrede osnovnih škola, s djecom je obavljena i kratka preventivna edukacija na temu sigurnosti u cestovnom prometu s najvećim naglaskom na sigurno i pravilno kretanje uz kolnik po nogostupu te kako pravilno i sigurno prelaziti preko obilježenog pješačkog prijelaza.
 
Ovo je samo jedna u nizu preventivnih aktivnosti Policijske postaje Slunj s ciljem podizanja sigurnosti najmlađih sudionika u prometu koja je kod djece izazvala oduševljenje, a nakon što su se zasladili bombonima prostorije policije napustili su s prigodnim prometnim bojankama i reflektirajućim navlakama za bicikle.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica