Vozači u Ogulinu nagrađeni za ljubaznost u prometu

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Dan_ljubaznosti_Ogulin_18_09_23/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Kulturno i ljubazno ponašanje u prometu trebala bi biti naša svakodnevica

Foto: PU karlovačka
 
​U nastavku ovogodišnjih preventivnih aktivnosti vezanih za sigurnost u prometu, akcija Dan ljubaznosti u prometu provedena je i u Ogulinu, a koju policija u prometu provodi od 2016. godine, i to s ciljem poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.
 
Akcija je provedena u rujnu s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i to u suradnji s Gradom Ogulinom te Savjetom za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije.
 
Prilikom provođenja akcije evidentirano je 38 vozača koji su propustili pješake na pješačkim prijelazima, dajući rukom znak pješacima da prijeđu preko pješačkog prijelaza, što bi imalo značenje "Ja sam vas vidio izvolite, prijeđite cestu", dok su im neki pješaci zahvalili naklonom glave ili drugom gestom.
 
Metodom slučajnog izbora određeno je pet vozača koji su poštivali prednost prolaska pješaka. Četvorici nagrađenih su danas u Ogulinu uručena priznanja i nagrade, dok će jednoj vozačici priznanje i prigodni pokloni biti naknadno uručeni. 
 
Priznanja i prigodne nagrade vozačima su uz predstavnike policije uručili i gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović, zamjenik gradonačelnika Danijel Vukelja i predstavnik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije Dubravko Galić.
 
Prigodne nagrade nagrađenim vozačima osigurane su iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa 2021.-2030. godine.
 
Kulturno i ljubazno ponašanje u prometu trebala bi biti naša svakodnevica, stoga želimo da svi sudionici u prometu budu tolerantni jedni prema drugima i da svojim primjerima poznavanja prometne kulture pridonose poboljšanju stanja sigurnosti u prometu.

Pisane vijesti | Promet i vozila