Vozači traktora oprezno u prometu

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/stop_policija.jpg

Savjesnim ponašanjem vozači mogu izbjeći kazne te pridonijeti povećanju svoje sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu

Foto: ilustracija

Jučer 25. ožujka na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“. Naime, radi se o 69-godišnjaku koji je 24. ožujka zaustavljen na području Duge Rese, a za kojeg je utvrđeno da je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,32 promila upravljao neregistriranim traktorom. Utvrđeno je i kako za traktor nije sklopio policu obveznog osiguranja prije stavljanja u promet. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 60 dana i novčanu kaznu u iznosu od 20.700 kuna.
 
Na području Policijske uprave karlovačke tijekom 2020. godine evidentirano je ukupno devet prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači traktora. U tim prometnim nesrećama jedna osoba je teže ozlijeđena.
 
S obzirom na navedeno i očekivanu pojačanu prisutnost traktora i njihovih priključnih vozila te radnih strojeva na prometnicama, policija će u narednom periodu pojačano provoditi niz mjera i aktivnosti usmjerenih upravo na ovu skupinu sudionika u prometu. Ovom prilikom podsjećamo vozače ovih kategorija vozila da u cilju podizanja prometne kulture na višu razinu i smanjenja broja prometnih nesreća vode računa o tehničkoj ispravnosti traktora i priključnih vozila, naročito o ispravnosti kočnica i upravljačkog mehanizma, da registriraju i osiguraju svoja vozila, da ne upravljaju vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola te da prilikom izlaska na suvremeni kolnički zastor uklone blato s kotača i posebice obrate pozornost i propuste sva vozila koja se kreću tom prometnicom. Oni koji se ne pridržavaju navedenih odredbi bit će sankcionirani sukladno važećim zakonskim propisima. Savjesnim ponašanjem vozači kazne mogu izbjeći te pridonijeti povećanju svoje sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu.
 
Savjete i korisne informacije upućene vozačima traktora možete pogledati u našem LETKU kojeg ćemo, ovoj kategoriji sudionika u prometu, podijeliti u narednom periodu tijekom redovnih aktivnosti.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila