Vozači počinili prekršaj iz Zakona o strancima

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Protiv trojice vozača bit će podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima

Foto: ilustracija 

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 53, 47 i 62 godine zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima.
  
U petak 24. svibnja, policijski službenici su na području općine Vojnić te u Karlovcu kontrolirali dva taxi vozila, zagrebačkih registarskih oznaka, a kojim su upravljali 53-godišnjak i 47-godišnjak. U vozilima su se nalazili strani državljani koji su na nezakonit način prešli državnu granicu. Vozači su imali upaljen taksimetar, ali nisu imali odobrenje za obavljanje autotaxi prijevoza na području Karlovačke županije. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu proslijeđena je obavijest nadležnom Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

U večernjim satima u subotu 25. svibnja policijski službenici su na području općine Cetingrad zaustavili osobni automobil pulskih registarskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnjak, a koji je prevozio jednog stranog državljanina za kojeg je tijekom policijskog postupanja utvrđeno da je na nezakonit način ušao u Republiku Hrvatsku. 

Prema svim prevoženim stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Protiv trojice vozača bit će podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon