Vozači na području Karlovca i Ozlja isključeni iz prometa i dovedeni na Prekršajni sud

Slika PU_KA/Slike/naslovnica_vozilo1.jpg

Foto: ilustracija

Na području Policijske uprave karlovačke u proteklom tjednu policija je provodila nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Prilikom nadzora prometa, u razdoblju od 30. srpnja do 5. kolovoza, na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave karlovačke u prometu su zatečena dva vozača koji su zbog višestrukog ponavljanja teških prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićeni i dovedeni na Prekršajni sud. 
Naime, u jednom slučaju na području Karlovca, zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, vozaču je na nadležnom Prekršajnom sudu izrečena kazna zatvora od 10 dana i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorijom u trajanju od 3 mjeseca.
U drugom slučaju na području Ozlja zatečen je vozač koji je upravljao traktorom pod vidnim utjecajem alkohola, a koji je odbio ispitivanje alkoholiziranosti od strane policijskih službenika i nije postupao po znacima koje daju ovlaštene službene osobe te mu je na nadležnom Prekršajnom sudu izrečena novčana kazna u iznosu od 8000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom F kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 



Pisane vijesti