Vozači budite oprezni i strpljivi prilikom kretanja u zonama izvođenja radova na prometnicama

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/posebna regulacija.jpg

U želji da se promet odvija što sigurnije i uz što manje štetnih posljedica upućujemo vozače na dodatni oprez i strpljenje prilikom kretanja u zonama izvođenja radova te na poštivanje postavljene privremene prometne signalizacije

Foto: PU karlovačka

Uzimajući u obzir brojne radove koji se izvode na prometnicama grada Karlovca, ali i cjelokupne karlovačke županije, za očekivati je da dolazi do otežanog odvijanja prometa i povremenih zastoja u prometu. Kako nam dolazi turistička sezona i očekivano pojačani intenzitet prometa, ali i trenutno nepovoljniji vremenski uvjeti (kiša, smanjena vidljivost), koji prometovanje dodatno usporavaju i otežavaju, a u želji da se promet odvija što sigurnije i uz što manje štetnih posljedica upućujemo vozače na dodatni oprez i strpljenje prilikom kretanja u zonama izvođenja radova te na poštivanje postavljene privremene prometne signalizacije.
 
Postavljanje privremene prometne signalizacije u zonama radova te osiguranje protočnosti prometa u nadležnosti je izvođača radova, ali policija nastoji svojim obilascima takvih lokacija i permanentnim djelovanjem rješavati moguće nastale probleme.

Svjesni smo da brojni radovi na prometnicama diljem županije, a samim time usporeniji i otežani promet svakako izazivaju nezadovoljstvo i nestrpljenje naših građana, ali upravo iz tih razloga u suradnji s lokalnom upravom i samoupravom nastojimo ovakve probleme riješiti što kvalitetnije kako bi sudionici u prometu bili što sigurniji i u što kraćem roku stigli na svoja odredišta.
 
Ovim putem pozivamo građane da ukoliko zamijete bilo kakve nepravilnosti u smislu postavljene privremene prometne signalizacije, da nam takve informacije dojave kako bismo poduzeli potrebne mjere i radnje iz naše nadležnosti.
 
Također, u narednom periodu ćemo sukladno procjeni sigurnosne situacije preventivno i represivno djelovati kako bi prevenirali i sankcionirali činjenje prekršaja koji se odnose na sigurnost prometa.
  
 

Pisane vijesti | Promet i vozila