Video: Povodom 30. obljetnice "Krvavog Uskrsa" kreće ultramaraton do Plitvica

Slika /PU_KA/PU_info/2019/Ultra_maraton_do_Plitvica/5.jpg

U čast Josipa Jovića maratonci iz Karlovca jedanaesti put trče ultramaraton i podsjećaju na pobjede, podvige, uspjehe, herojska djela i ideale pripadnika specijalne policije tijekom Domovinskog rata

Foto, video: PU karlovačka 

U povodu 30. obljetnice akcije Krvavi Uskrs i obilježavanja pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića Udruga Specijalne jedinice policije Grom Karlovačke županije zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske organizira tradicionalni ultramaraton od Karlovca do Plitvica.


Osim na uspomenu i u čast Josipu Joviću te prisjećanje na akciju Krvavi Uskrs, cilj maratona je podsjetiti i na pobjede, podvige, uspjehe, herojska djela i ideale pripadnika specijalne policije tijekom Domovinskog rata.
 
Maratonci, među kojima su umirovljeni i aktivni policijski službenici, na put prema Plitvicama s karlovačkog Korza kreću večeras 30. ožujka. Noću će trčati na relaciji Karlovac – Plitvice da bi sutra, 31. ožujka, stigli na mjesto pogibije Josipa Jovića na Plitvicama gdje će pred spomen obilježjem Josipu Joviću odati počast. Tijekom svog puta od Karlovca do Plitvica maratonci će pred više spomen obilježja paljenjem svijeća odati počast i drugim poginulim braniteljima.
 
 

Pisane vijesti