Uvođenje u službu policijskog kapelana vlč. Andrije Markača

Slika PU_KA/PU_info/2014/Policijska_kapelanija_Svetog_Josipa/Naslovna.jpg

Foto: PU karlovačka

Danas, 18. ožujka, u crkvi Presvetog Srca Isusova u Novom centru u Karlovcu, održana je koncelebrirana Sveta misa povodom uvođenja u službu prvog policijskog kapelana vlč. Andrije Markača a ujedno i povodom osnivanja policijske kapelanije Sveti Josip za Policijsku upravu karlovačku. Svetu misu, služenu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje predvodio je Vojni ordinarij u RH biskup mons. Juraj Jezerinac.
Dekretom Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj vlč. Andrija Markač imenovan je kapelanom policijske kapelanije Sv. Josip, a dekret je u ime Vojnog ordinarija RH-e biskupa mons. Jurja Jezerinca pročitao Josip Zagoršćak, voditelj Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj, nakon čega je kapelan Markač položio Ispovijest vjere i dao prisegu za obavljanje ove službe.

Na samom početku misnog slavlja načelnik PU karlovačke Tomislav Kotić zahvalio je svima koji su se odazvali na ovo misno slavlje, a novom kapelanu vlč. Andriji Markaču poželio je dobrodošlicu i puno uspjeha u daljnjem radu.
Svetoj misi, uz načelnika PU karlovačke i ostalih rukovoditelja prisustvovao je i zamjenik glavnog ravnatelja policije Zvonimir Vnučec, kao i brojni djelatnici policijske uprave, predstavnici Hrvatske vojske i lokalne samouprave.



Stranica