Upravljali vozilima pod utjecajem alkohola i izazvali prometne nesreće

Jučer u 16.55 sati u naselju Popović Brdo, grad Karlovac, dogodila se prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom. Naime, osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,94 promila upravljao je 58-godišnjak te je zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem vozila i sletio van kolnika u odvodni kanal. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen. Vozač će zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a nadležnom državnom odvjetništvu će o ovoj prometnoj nesreći biti dostavljeno izvješće.

U Ogulinu je jučer oko 22.20 sati 41-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,95 promila upravljao kombi vozilom zagrebačkih registarskih oznaka te zbog neprilagođene brzine udario u zid, odnosno izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će zbog počinjenih prekršaja biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Podsjećamo vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića te ih pozivamo da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili i sebe i ostale sudionike u prometu, a time ujedno utjecali i na stanje sigurnosti u prometu.

Pisane vijesti | Promet i vozila