Upoznajemo građane s opasnostima od oružja i minsko-eksplozivnih sredstava

  • Slika /PU_KA/PU_info/2019/Ogulin_Manje_oruzja_manje_tragedija/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas u Ogulinu provodimo akciju Manje oružja, manje tragedija kojom prilikom građani bez sankcija mogu predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva koje nelegalno posjeduju

Foto: PU karlovačka

Dugogodišnje iskustvo pokazuje da će zbog božićnih i novogodišnjih blagdana veći broj građana nabavljati petarde, rakete i druga pirotehnička sredstva za zabavu u slobodnoj prodaji te se očekuje i nezakonita nabava sredstava čija je prodaja nedopuštena. Stoga policija i ove godine u razdoblju od 13. prosinca 2019. do 08. siječnja 2020. godine provodi akciju Mir i dobro.
 
U cilju senzibiliziranja građana i upoznavanja s opasnostima od zlouporabe oružja, streljiva, eksploziva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava u sklopu provođenja ovogodišnje akcije Mir i dobro, danas 18. prosinca  u Ogulinu provodimo i akciju Manje oružja, manje tragedija kojom prilikom građani bez sankcija policijskim službenicima mogu predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva koje nelegalno posjeduju. Na današnjoj aktivnosti u Ogulinu uz policijske službenike sudjelovali su i načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić te načelnik Policijske postaje Ogulin Goran Vukelja.
 
Podsjećamo, ovu aktivnost provodit ćemo i 19. prosinca u Slunju na Trgu Zrinskih i Frankopana te 20. prosinca u Karlovcu na Trgu hrvatskih branitelja 5 (kod Kauflanda) i to u vremenu od 9 do 11 sati.
 
Pozivamo građane da nas posjete na navedenim lokacijama i da predaju oružje bez sankcija.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica