Ultra maratonom Udruga SJP "Grom" obilježava 22. obljetnicu akcije "Krvavi Uskrs 1991."

Slika PU_KA/PU_info/2012/Ultra_maraton_Udruge_Grom/Naslovnica.jpg

Foto: iz arhive PU karlovačke

I ove godine već tradicionalno, povodom obilježavanja obljetnice akcije Krvavi Uskrs 1991. i pogibije prvog redarstvenika Josipa Jovića, Udruga Specijalne jedinice policije Grom zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova RH, organizira Ultra maraton od Karlovca do Plitvica.
Maraton započinje u subotu, 30. ožujka u 22 sata i trajat će do nedjelje, 31. ožujka oko 12 sati, a njegova dužina je 87 kilometara. Maratonci, među kojima su i četiri aktivna pripadnika Policijske uprave karlovačke, krenut će s Trga Petra Zrinskog (Korzo) u Karlovcu, a trčat će noću na relaciji Karlovac (državna cesta D-1) – Plitvice (mjesto pogibije Josipa Jovića).
Cilj ovog maratona je dostojno obilježavanje i trajno sjećanje na žrtve, stradavanja, ranjene, poginule, nestale, ali i na pobjede, podvige, uspjehe, herojska djela i ideale pripadnika specijalne policije tijekom Domovinskog rata u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, a posebice dostojno obilježavanje pogibije prvog hrvatskog redarstvenika u Domovinskom ratu Josipa Jovića.



Stranica