Uhvaćena trojica krijumčara nezakonitih migranata

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Muškarci su osumnjičeni da su iz koristoljublja omogućili kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj osobama koje su na nezakonit način ušle u Republiku Hrvatsku

Foto: ilustracija

​Policijski službenici PU karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca (26-godišnjim državljaninom Gruzije te 33-godišnjim i 22-godišnjim državljanima Bosne i Hercegovine), zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma .

Naime, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, su 26. i 27. svibnja na području Komesarca i Grabovca Vojnićkog zaustavili dva vozila, teretni i osobni automobil u kojima su osumnjičeni prevozili sveukupno 28 stranih državljana.  

Tijekom postupanja policije prema stranim državljanima utvrđeno je da se radi o državljanima Turske i Sirije koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te koji su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog  sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičenici su kazneno prijavljeni.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon