Uhvaćen u vožnji pod utjecajem alkohola od 2,23 promila

Slika /PU_KA/MUP_slike/alkohol.jpg

Pozivamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili i sebe i ostale sudionike u prometu, a time ujedno utjecali i na stanje sigurnosti u prometu

Foto: ilustracija

Policijski službenici utvrdili su jučer da osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka u Oštarijama pod utjecajem alkohola od 2,23 promila upravlja 50-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Podsjećamo vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića te ih pozivamo da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili i sebe i ostale sudionike u prometu, a time ujedno utjecali i na stanje sigurnosti u prometu.

NADOPUNA:

Kako je utvrđeno da se radi o osobi koja je višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“, vozač je 22. siječnja priveden na nadležni Općinski sud gdje mu je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena novčana kazna od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila