Uhićena dva krijumčara

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Osumnjičeni muškarci su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku PU karlovačke

Foto: ilustracija
 
Na području Policijske uprave karlovačke tijekom 21. lipnja policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, zaustavili su i kontrolirali osobno vozilo, slovenskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 43-godišnji državljanin Srbije i vozilo poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji državljanin Moldavije.
 
Kontrolom je utvrđeno da su u vozilima prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.   

Nad osumnjičenicima su provedena odvojena kriminalistička istraživanja policijskih službenika Policijske uprave karlovačke kojima je utvrđeno je da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili zatečene strane državljane do krajnjeg odredišta kao i to da se na vozilu kojim je upravljao državljanin Srbije nalaze nepripadajuće nacionalne oznake.
 
Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, a 43-godišnjak i kazneno djelo Krivotvorenje isprave, policijski službenici su osumnjičene uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke.
 
Također je prema 21-godišnjaku postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon