U Vojniću provedena preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Manje oružja_manje tragedija_Vojnić/2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Akcija je provedena suradnjom policije, Povijesne postrojbe Karlovački počasni vod ZNG-91 i Društva Crvenog križa karlovačke županije

Foto: PU karlovačka

Povodom Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju koji se obilježava 4. travnja, Policijska uprava karlovačka je danas 5. travnja u Vojniću provela preventivnu akciju Manje oružja, manje tragedija koju Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske provodi dugi niz godina.
 
Policijski službenici Policijske uprave karlovačke su ovom prilikom educirali i željeli potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima. 
 
Kampanja je neposredno vezana za odredbe Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana sukladno kojoj je dragovoljna predaja ilegalnog oružja i dalje bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.
 
Partneri u provođenju ove akcije su Povijesna postrojba Karlovački počasni vod ZNG-91 i Društvo Crvenog križa karlovačke županije.
 
Još jednom podsjećamo građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijave policiji te će na njihovu adresu doći posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.
 

Pisane vijesti