U Vojniću održana predstava za najmlađe u prometu pod nazivom „Znakovi za najmanje“

  • Slika /PU_KA/PU_info/2019/Postujte_nase_znakove_u_Vojnicu/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U cilju razvijanja prometne kulture, djeca i učenici učili su o osnovnim pravilima ponašanja u prometu

Foto: PU karlovačka

U Vojniću, 7. studenog, u kino-dvorani Doma kulture Kralj Petar Svačić u izvedbi glumca Hrvoja Zalara iz Kazališta Smješko iz Zagreba, održana je kazališna predstava pod nazivom "Znakovi za najmanje" koja je financirana iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a provodi se u sklopu akcije "Poštujte naše znakove".
Djeci, našim najmlađim sudionicima u prometu, tom prilikom je u interakciji, kroz edukaciju  i program predstave prezentirana uloga policije kao njihovog prijatelja pomagača  te su uz  aktivno sudjelovanje  učili  o sigurnom sudjelovanju u prometu i opasnostima koje im prijete.
U cilju razvijanja prometne kulture, odnosno smanjenja mogućnosti stradavanja u prometu, djeca i učenici učili su o prometnim znakovima te su im  prezentirana osnovna pravila ponašanja u prometu. Predstava je održana za djecu Dječjeg vrtića Vojnić i učenike od 1. do 4. razreda Osnovne škole Vojnić i Osnovne škole Katarina Zrinski iz Krnjaka.
Preventivna akcija "Poštujte  naše znakove" prepoznatljiva je i učinkovita akcija koja se provodi već niz godina s ciljem podizanja sigurnosti najmlađih sudionika u prometu, ali i senzibilizacije šire javnosti na važnost zaštite djece u prometu.
 

Pisane vijesti