U špilji na području Jasenka pronađeno oružje i minsko-eksplozivna sredstva

Slika PU_KA/PU_info/2017/U_spilji_pronadeno_oruzje_i_MES/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

Jučer, 16. veljače zaprimljena je dojava građanina da su u šumskom predjelu na području Jasenka u prirodnoj špilji uočeni sanduci s vojnim obilježjima. Na mjestu događaja policijski službenici Policijske postaje Ogulin u suradnji s policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave karlovačke obavili su očevid i protueksplozijski pregled špilje. Tom prilikom u špilji su pronađene dvije puškostrojnice, 10 poluautomatskih pušaka, četiri minobacača, dva ručna bacača, 100 metara sporogorećeg štapina, 20 kilograma privrednog eksploziva, 1260 komada streljiva, 95 mina za minobacač, 121 trenutna tromblonska mina, 36 mina za ručni bacač i jedna ručna bomba.
Pronađeno oružje i minsko-eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništena prilikom organiziranog uništavanja. 

Podsjećamo: Građani, predajte oružje bez sankcija!

Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 



Stranica