U Slunju provedene aktivnosti vezane uz projekt „Zdrav za 5“

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Slunj_Zdrav_za_5/1_1.jpg
  • Slika
  • Slika
Foto: PU karlovačka

Tijekom godine Policijska uprava karlovačka kroz preventivne programe u osnovnim i srednjim školama provodi preventivni projekt Zdrav za 5. Ovaj projekt sastoji se od dvije komponente - komponenta 1. Prevencija ovisnosti i komponenta 2. Zaštita okoliša i prirode. 

Upravo 2. komponenta koja se odnosi za zaštitu okoliša i prirode, provedena je 6. svibnja na području grada Slunja. Akcija pod nazivom Za zeleni Slunj provedena je s ciljem zaštite okoliša i to suradnjom javne ustanove Natura Viva, PP Slunj, Gradom Slunjem te raznim udrugama. U samoj akciji čišćenja okoliša, u užoj okolici grada Slunja, uz rijeku Koranu i Slunjčicu, prikupljeno je više kontejnera raznog otpada, a zajednički su se u aktivnosti udružili predstavnici policije, Nature Vive, Grada Slunja, LD Korana, ŠRD Slunjčica, DVD Slunja, Planinarskog društva Slunja, Crvenog križa, Komunalnog poduzeća iz Slunja.     

Cilj ove aktivnosti je mijenjanje stavova i štetnih navika, usvajanje zdravih stilova života te podizanje razine svijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja, podizanje razine javne svijesti o važnosti i potrebi zaštite okoliša i prirode, jačanje međusektorske suradnje u području zaštite okoliša i prirode kroz izgradnju sigurnog i zdravog okoliša za kvalitetno odrastanje mladih i jačanje zajednice.

Provedba 2. komponente navedenog projekta fokusirana je između ostalog na sprječavanje svih oblika kriminaliteta, na izgradnju sigurnog i zdravog okoliša za sigurno i kvalitetno odrastanje mladih poticanjem zajednice na veću uključenost u prevenciju štetnih događaja.

Pisane vijesti