U Slunju akcija „Dan ljubaznosti u prometu“

Slika PU_KA/MUP_slike/pjesacki01.jpg

S ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, Policijska postaja Slunj će 17. studenog 2016. godine provoditi preventivnu akciju Dan ljubaznosti u prometu.  Naime, u četvrtak 17. studenog, u vremenu od 8 do 11 sati policijski službenici će na tri frekventna pješačka prijelaza u Slunju bilježiti vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju.  Shodno tome, u želji i s ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice, od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a pješake potičemo da vozačima zahvale naklonom glave ili osmjehom. Vozačima koji će na ovakav način propustiti pješake policijski službenici će uručiti prigodne poklone. Stoga pozivamo građane da svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti.  

Foto: ilustracija

S ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, Policijska postaja Slunj će 17. studenog 2016. godine provoditi preventivnu akciju Dan ljubaznosti u prometu
Naime, u četvrtak 17. studenog, u vremenu od 8 do 11 sati policijski službenici će na tri frekventna pješačka prijelaza u Slunju bilježiti vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju. 
Shodno tome, u želji i s ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice, od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a pješake potičemo da vozačima zahvale naklonom glave ili osmjehom. Vozačima koji će na ovakav način propustiti pješake policijski službenici će uručiti prigodne poklone. Stoga pozivamo građane da svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti.
 



Stranica