U školama provedena prezentacija kampanje Postani policajac/policajka

  • Slika /PU_KA/PU_info/2024/Prevencija-zanimanje policajac-travanj-2024/2.jpg
  • Slika
  • Slika

Policija će i dalje kontinuirano provoditi aktivnosti s ciljem informiranja mladih o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih te Programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja

Foto: PU karlovačka

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u sklopu provođenja kampanje „Postani policajac/policajka“ kontinuirano provode aktivnosti s ciljem informiranja mladih o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te Programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Do sada je kampanja provedena u više srednjih škola na području Karlovačke županije kao što su Prirodoslovna škola Karlovac, MIOŠ Karlovac, Tehnička škola Karlovac, Srednja škola Slunj, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, te u velikom broju učenicima osmih razreda osnovnih škola.

Tijekom provođenja kampanje u srednjim školama bili su prisutni i mladi policajci i policajke koji su nedavno završili Policijsku akademiju te su učenike upoznati s policijskim zanimanjem kroz prezentaciju o tome što ih sve očekuje u policijskom zvanju, ali i o uvjetima i mogućnostima koje imaju tijekom školovanja, a kasnije i tijekom zaposlenja u Ministarstvu unutarnjih poslova.
 
Upravo kako bi se što više učenika upoznalo s radom policije i odlučilo za ovo zvanje, prikazan im je video zapis i drugi promotivni materijali. Također su upućeni da na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik", kao i na društvenim mrežama mogu pratiti sve objave vezane uz kampanju.
 
Policijski službenici za nadzor, planiranje - prevenciju će i dalje u školama na području Karlovačke županije nastaviti s provođenjem kampanje "Postani policajac/policajka" kao bi informirali učenike i približili im rad policije te ih potakli da policiju izaberu za svoj životni poziv. 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica