U šest odvojenih slučajeva spriječeno krijumčarenje na području PU karlovačke

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv svih osumnjičenih podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu 

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici  PU karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad petoricom  muškaraca i jednom ženskom osobom (državljanima Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Njemačke i Sirije s njemačkom putnom ispravom za strane) zbog sumnje da su iz koristoljublja prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Od večernjih sati 14. do jutarnjih sati 17. veljače, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u šest odvojenih slučajeva spriječili krijumčarenja na području općina Vojnić, Cetingrad, Bosiljevo, Rakovica, Plaški i Karlovca. Zaustavili su i kontrolirali vozače koji su upravljali osobnim, kombi i teretnim vozilima nacionalnih oznaka Bosne i Hercegovine, Slovenije, Poljske i Njemačke.
 
Prema prevoženim stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv svih osumnjičenih podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma budući je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.
 
Prema jednom osumnjičeniku postupano je i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon