U sedam osnovnih škola proveden „Program prometne kulture za najmlađe“

  • Slika /PU_KA/PU_info/2019/Program_prometne_kulture_za_najmlade/IMG_1315-640x480.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Provedena je edukacija djece o pravilnom i kulturnom ponašanju u prometu


Foto: Jumicar

U sklopu preventivnih aktivnosti koje provode Policijska uprava karlovačka i tvrtka Jumicar u ovoj godini u sedam osnovnih škola u karlovačkoj županiji provedena je edukacija djece o sigurnosti u prometu. Naime, Program prometne kulture za najmlađe, jedan od edukacijskih koncepata namijenjen za djecu nižeg osnovnoškolskog uzrasta o sigurnosti u cestovnom prometu, održan je u osnovnim školama I. G. Kovačić i Vladimir Nazor u Dugoj Resi, Osnovnoj školi Vojnić, Osnovnoj školi Katarine Zrinski Krnjak, Prvoj osnovnoj školi Ogulin i I. Brlić Mažuranić u Ogulinu te u Osnovnoj školi Slava Raškaj Ozalj.
 
U kontaktu s policijom učenici su dobili potrebne informacije o radu policije, a ukazano im je na prometna pravila te je provedena prometna edukacija na temu sigurnog kretanja pješaka, vožnje na biciklima i vožnje u motornim vozilima. Učenici su bili vrlo zainteresirani, postavili su velik broj pitanja o radu policije, a iznijeli su i niz vlastitih iskustava o sudjelovanju u cestovnom prometu.
 
Cilj ove aktivnosti je prvenstveno edukacija djece o pravilnom i kulturnom ponašanju u prometu, o značenju horizontalne i vertikalne signalizacije, važnosti korištenja sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige. Ujedno intencija je kroz primjere poučiti djecu nizu praktičnih vještina koje se odnose na sigurnost u prometu te kako prepoznati i  reagirati na opasnosti u prometu. Ovakvom edukacijom nastoji se pridonijeti smanjenju broja smrtno stradale i ozlijeđene djece u prometu, povećati stupanj prometne kulture među najmlađima, ali i u široj zajednici te povećati ukupnu sigurnost u prometu.
 

Stranica