U roku od nekoliko sati na području PU karlovačke spriječena tri slučaja krijumčarenja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/policija_natpis.jpg

Utvrđeno je da su osumnjičenici prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima, nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku

Foto: ilustracija

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 30 i 25 godina i 41-godišnjom ženom.

Utvrđeno je da su osumnjičenici prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima, nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

U večernjim satima 9. studenog, na području Karlovca, policijski službenici Ravnateljstva policije zaustavili su i kontrolirali osobni automobil francuskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Kosova, nositelj francuske putne isprave.
 
Zatim iste večeri, malo kasnije, također policijski službenici Ravnateljstva policije su na području općine Vojnić zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 41-godišnja hrvatska državljanka.
 
Odmah nakon ponoći, 10. studenog, na području Slunja, policijski službenici Policijske postaje Slunj i Ravnateljstva policije zaustavili su i kontrolirali osobni automobil čeških nacionalnih oznaka kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Kazahstana s privremenim boravkom u Češkoj. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

U ovim događajima svi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Protiv osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon