U roku od 24 sata PU karlovačka spriječila četiri krijumčarenja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/vozilo_5.jpg

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku

Foto: ilustracija
 

Tijekom 17. siječnja policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke u četiri slučaja spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

Policijski službenici proveli su kriminalistička istraživanja nad četvoricom muškarca u dobi od 30, 36, 25 i 37 godina (državljani Ukrajine, Poljske, Republike Slovenije te Bosne i Hercegovine) koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana na području Slunja i Karlovca te općine Ribnik i Rakovica. Osumnjičeni muškarci zaustavljeni su u osobnim, kombi i teretnim vozilima.

 

Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da su svi prevoženi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te je prema njima postupano sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnijete su nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma budući je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

 

Prema trojici osumnjičenih vozača postupano je i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon