U PU karlovačkoj održan sastanak s predstavnicima udruge Projekt građanskih prava Sisak

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Udruga_Projekt_građanskih_prava_Sisak_3003.2023/1.jpg
  • Slika

Udruga je prezentirala projekt Prevencija bezdržavljanstva u Republici Hrvatskoj 

Foto: PU karlovačka
 
Danas 30. ožujka  u prostorijama Policijske uprave karlovačke održan je sastanak između predstavnika Službe upravnih poslova, državljanstva i stranaca Policijske uprave karlovačke i predstavnika udruge Projekt građanskih prava Sisak. Udruga djeluje na području Republike Hrvatske, a neki od ciljeva su promocija i zaštita ljudskih prava i temeljnih vrijednosti građana, pružanje humanitarne pomoći, borba protiv nejednakog postupanja i drugo.
 
Udruga je prisutne na sastanku informirala o svojim aktivnostima i projektima, s posebnim naglaskom na projekt Prevencija bezdržavljanstva u Republici Hrvatskoj koju unatrag nekoliko godina provode u suradnji i partnerstvu s UNHCR-om. U okviru navedenog projekta pružaju besplatnu pravnu pomoć i informiraju korisnike – osobe bez državljanstva, one koje su u riziku od gubitka istog te osobe koje su državljani trećih zemalja, a borave u Hrvatskoj, u vezi s njihovim statusom, ostvarivanjem različitih zagarantiranih prava i sl.
 
Na sastanku su razmijenjene korisne informacije u vezi zajedničkih korisnika, njihovih problema te je predložena suradnja i provođenje nekih zajedničkih aktivnosti u narednom periodu.
 
 

Pisane vijesti